Junior

A MAGYAR CSAPAT / HUNGARIAN FIGHTER

-80 kg

Böjtös Richárd: Könnyű testsúlya miatt éveken át a nehezebb srácokkal versenyzett, de így is sikerült Magyar Kupa összetettet nyernie. Olyan fürge a deszkánál, hogy mire az ellenfél felfogja, hogy elkezdődött a meccs, olykor már nála a bot. A látrányi Dusnoki Művek legfiatalabb tagja, eredményeihez az is hozzá járul, hogy egy jó csapatban, a testsúlyban hozzá közel álló testvérével is együtt készülhet.

Kasztel Balázs: Amikor először meghatározták a junior korcsoportot, azt mondták: csak olyan indulhat, aki 1996-ban vagy az után született. Balázsnak a profilja alapján január elsején van a szülinapja, így ő ennek a kritériumnak tökéletesen megfelelt. Jónéhány emlékezetes csata van most mögötte, ezútta a hozzá hasonló korúak ellen akár a dobogóra is odaérhet.

Márton Jenő: A neve ismerősen csenghet a bothúzók között, hiszen édesapja vezeti a Márton Faházakat, tőlük kapjuk mindig az asztalokat és a deszkákat, ami a versenyhez kell. Ez a barátság jutott el odáig, hogy ifjabbik Jenő kipróbálta a sportágat, és az első találkozásoknál kiderült: érdemes ezzel foglalkozni. Most a juniorok között mutatkozik be a nemzetközi mezőnyben, de korábban a Magyar Kupa sorozatban már láthattuk, hogy képes megszorongatni a mezőny elejét is.

 

+80

Rajos Erik: Nincs olyan verseny, ahol legalább egy meccse ne kerülne be a viadal TOP 3-as csatája közé. Nagy előnye lehet, hogy a testsúlya alapján magasabb súlycsoportban kellene indulnia, csakhogy a jakutoknál az abszolút már 80-tól kezdődik. Nem ismerjük az ellenfeleit, de kimondottan bizakodóan tekintünk a szereplése elé.

Jung Márk: A legkisebb ugrifüles, vagyis a magyar válogatott legfiatalabb tagja. Kimondottan érdekes lesz számára a verseny, hiszen idehaza a 125+ kategóriában indul, korosztályában a nemzetközi mezőnyben viszont már 80 kg-nál meghúzzák a határt. Mind emellett győzni akarásában is bízhat, így nem lenne meglepetés, ha odaérne a dobogóra. A sárosdiak amúgy is mind erősek.

Dobrovics Dániel: Mindig van utolsó esély – ezt jól tudjuk már Dani kapcsán is, akinek egyetlen napon múlt a szereplése a Bothúzó Világ Kupán. A versenyt követő hétfőn ünnepli ugyanis a 22. születésnapját, így vasárnap még pályafutása alkalmából utoljára indulhat a 21 évesek között. Akár arra is esélye lehet, hogy egy remek helyezéssel lepje meg magát – mert az ellenfelek biztosan nem fognak meneteket ajándékozni neki. De nincs is rá szüksége, önerőből ezt meg tudja oldani.

 

Támogatók

  • WHB
  • scitec
  • Albapart
  • Galex
  • Szintezis
  • SantaFe
  • Sobri
  • Cutler
  • marton
  • ujkristaly